<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1240251502728721&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Skip to main content

Verkkokauppa ei ole IT-projekti

The Data Handbook

How to use data to improve your customer journey and get better business outcomes in digital sales. Interviews, use cases, and deep-dives.

Get the book
Author avatar

Lauri Eloranta

Business development

LinkedIn

lauri-verkkokauppa-ei-ole.jpgHaluatko tietää mikä on suomalaisen verkkokauppaliiketoiminnan suurin vihollinen? Mihin digikauppa ensi- tai viimekädessä yleensä kaatuu? Vastaus on yksinkertainen: suurin verkkokaupan este Suomessa on se, että verkkokauppa nähdään IT-projektina.

IT-projekteissa on kaksi ongelmaa: sekä IT että projekti. Vaikka teknologia- ja projektiosaaminen ovat erittäin tärkeitä digitalisaation osa-alueita, on katastrofaalista kuvitella, että IT-projektilla saadaan kassa kilisemään.

IT-projekteissa on kaksi ongelmaa: sekä IT että projekti.

Eihän kivijalkakaupankaan puolella rakenneta liiketoimintaa niin, että pääasiana olisi itse kauppapaikan rakennusprojekti.

Silti verkkokauppaa tehdään Suomessa teknologia edellä. Ensimmäinen asia, jota yleensä mietitään on se, mille verkkokauppa-alustalle kauppa rakennetaan, sen sijaan että pohdittaisiin, mikä on kyseisen kaupan business-case ja mille asiakassegmenteille kaupassa on tarkoitus myydä. IT-projektiosaajat käyttävät aikansa mieluummin järjestelmien evaluaatioon sen sijaan, että mietittäisiin, mitä kaupassa asiakkaille myydään ja miten asiakkaat ylipäänsä tavoitetaan.

IT-osaaminen on kriittisen tärkeä osa digitaalista myyntiä, mutta isossa kuvassa teknologia on vain työkalu. Digipöhinän asemesta kannattaakin pitää jalat maassa ja miettiä, mistä ja miten raha saadaan kauppaan sisään. Joskus suurin kasvu saadaan aikaiseksi ilman riviäkään koodia.

The Data Handbook

How to use data to improve your customer journey and get better business outcomes in digital sales. Interviews, use cases, and deep-dives.

Get the book